jueves, 11 de septiembre de 2014

Treballant per al poble: La nostra moció de Transport escolar per a tot l’alumnat que tinga l’escola fora de la seua zona de residència ha sigut aprovada

Des d'Esquerra Unida de Catarroja i del nostre equip municipal estem molt satisfets que s’haja aprovat aquesta moció que farà possible que cap xiquet o xiqueta es quede sense plaça en transport escolar municipal. Cal tindre en compte com el canvi de criteris de puntuació per a l’admissió d’alumnes en Infantil i Primària ha provocat que molts xiquets i xiquetes de Catarroja hagen segut admesos en centres escolars a molta distància de la seua casa, amb els problemes que això suposa tant per a les i els menors com per a les seues famílies.

El paper i les polítiques de l'administració pública han de tindre com a objectiu facilitar l'accés de les families a serveis bàsics com l'educació i treballar sempre per millorar les seues condicions. Amb mesures com les aprovades per la conselleria d'educació en lloc de facilitar la proximitat del domicili i l’escola, el que fan és augmentar el nombre de xiquetes i xiquets que han d’acudir a centres escolars allunyats de la seua residència familiar, amb el perjudici i el cost que açò constitueix.

La nostra proposta plantejava --i ha aconseguit-- donar resposta a aquesta situació i pal·liar els nefasts efectes creats per la Conselleria.  I això no es podia fer d’altra manera que facilitant el transport escolar a tots els xiquets i les xiquetes que hagen d’acudir a un col·legi que no correspon a la zona del seu domicili familiar.

En aquest sentit els acords de la moció que hem presentat des d'EU de Catarroja (i que podeu vore en les imatges d'aquesta entrada) són els següents:  

  1. L’Ajuntament de Catarroja es compromet a facilitar el transport escolar als xiquets i les xiquetes que hagen sigut admesos en col·legis fora de la seua zona de residència.
  2. Es farà especial atenció als xiquets i les xiquetes que hagen sigut admesos al Col·legi Joan XXIII, perquè té dues línies, perquè és el més allunyat al centre del poble i perquè està ubicat en una zona amb molt poca població en edat escolar.
I com sempre recordeu que estem ací per a recollir qualsevol proposta vostra que vulga millorar el nostre poble.



0 comentarios:

Publicar un comentario

Get the latest updates from us for free