miércoles, 16 de mayo de 2012

DE NOU CARRETERES: MÉS OBRES EXECUTANT-SE SENSE ADJUDICAR



Una volta més continuem al #plediputacio preguntant al voltant de determinades qüestions de la gestió de carreteres que des de el nostre punt de vista disten de la legalitat. En el Ple passat i l'anterior preguntarem per les obres de la carretera CV-561 de Vila-nova de Castelló a San Joanet. Ens digueren que l’obra estava paralitzada a l’espera de l’aprovació d’una obra complementaria com podeu veure ací (Aquesta resposta es a la nostra pregunta de Març. Vam tornar a preguntar en Abril i no van contestar):


Després d’estudiar l’expedient i esbrinar que l’obra complementaria es tractava d’un carril bici i vore que l’obra en qüestió no estava ni licitada ni molt menys adjudicada varem anar a visitar les obres, per a trobar-nos amb la sorpresa de vore que el carril bici està pràcticament fet. Un fet molt estrany, per no qualificar-ho d’altra manera, sent que ni tan sol es sap qui te que fer eixa obra.





Com podeu observar en les fotos, s'observa des de diversos plànols com les obres del Carril Bici estan molt avançades. Bàsicament quedaria simplement l'asfaltat. Però es troba perfectament traçat per a ser una obra que, teòrica i legalment, encara no ha començat a realitzar-se i que queda fora de la licitació que te la empresa adjudicatària de l'obra.

Este fet, malauradament, no és un fet aïllat dins de la gestió de l’àrea de carreteres de la Diputació de València, fa uns mesos va passar el mateix a unes obres a Xulilla, al mes de març des d’EU també varem denunciar el fet de que se estaguera pagant des de 2010 factures sensecontracte pel manteniment d’una rotonda a Manises a l’empresa RIEGOS POUS.

Allí on investiguem trobem qüestions estranyes. El tema dels aforaments també es preocupant,  observant com una empresa, IDOM Ingenieria y Arquitectura, va ser contractada per a elaborar part del plec de condicions d’un contracte que la mateixa empresa va aconseguir, incomplint el principi fonamental d’igualtat.

Aci teniu la Noticía d'ahir a la Premsa:







0 comentarios:

Publicar un comentario

Get the latest updates from us for free