miércoles, 3 de julio de 2013

LLUITANT PER LA DIGNITAT: LA MOCIÓ DE L'ASSOCIACIÓ VÍCTIMES #3J AL PLE DE L'AJUNTAMENT DE CATARROJA

Els passats 21 i 30 de Maig des de l'oposició vam tornar a oferir al Partit Popular un espai per a la dignitat política en els Plens de la Diputació de València i de l'Ajuntament de Catarroja. Recolzada per tots els grups i a partir d'una Moció presentada pel PSPV van demanar al Partit Popular a respondre a la demanda ciutadana de reobrir una investigació parlamentària que servisca per a dignificar a les víctimes i la seua memòria, i no per a maltractar-les, com va esdevenir en el 2006, en una farsa de comissió que es va tancar en quatre dies, sense respostes, sense paraules i amb 0 Responsables després de l'accident més greu d'un metre a Europa.

Demandem en resum escoltar la veu de les víctimes i els seus familiars. Fent nostra la seua proposta, les seues demandes, la seua moció. Prestant únicament la nostra veu a les seues paraules i les seues demandes. Demanem solament que l'Ajuntament de Catarroja instara al Govern Valencià a reobrir una investigació que només des de la desvergonya la negació i quasi l'insult pot mantenir-se com a vàlida.
Esperàvem que, com demandaven amics i familiars de l'Associació Víctimes Metro 3 Juliol que els regidors i regidores del PP no votaran com a guardians dels errors de dirigents del seu grup polític, sinó com a persones individuals en llibertat de consciència que realment creuen que les comissions d’investigació han d'ajudar a la ciutadania i a la societat en l'esbrinament de la veritat, la depuració de responsabilitats i, sobretot, la correcció d'errors en comptes del seu encobriment.
Ens van dir que no. Simple i senzillament. Intentant a més furtar-nos la paraula en el propi Ple. Amagant-se, fugint. Ells volien tan sols una cosa:  que el nostre ajuntament, que el nostre poble, dedicarà el mínim temps possible i la mínima atenció a les víctimes. Com un bloc monolític que sempre mira cap a un altre costat quan les víctimes es dirigeixen a ells demandant justícia, dignitat i Memòria.

A continuació podeu veure el debat íntegre sobre la Moció:


Aquest accident, aquesta tragèdia, constitueix una doble vergonya. La primera per ser una tragèdia que cada investigació, cada prova i cada nova aportació presenten com més evitable. Un error polític que mereix responsabilitats i depuracions, pel simple respecte a les persones que van morir. Però, sobretot, una vergonya que raga la més absoluta indignitat en com es va intentar amagar i manipular tota la informació, com es va intentar tancar el tema i com es va treballar no per a protegir, recolzar i ajudar als familiars i amics i amigues de les víctimes, sinó invertint diners públics a fabricar una bruta mentida a les declaracions oficials. Negant-se a les víctimes i les seues famílies la necessitat de justícia i actuant amb una crueltat injustificable, negant-se durant anys a rebre a l'associació amics i familiars, contra elles.

La força resideix en com aquestes persones s'han negat a oblidar. S'han negat a acceptar la infàmia muntada i, amb el ple suport  d'una societat civil que se sent cada dia més ferida i enganyada per pràctiques que només cobreixen de vergonya les nostres institucions, segueixen lluitant.


La dignitat no és ni negociable ni comprable.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Get the latest updates from us for free