miércoles, 2 de mayo de 2012

La privatització en la Diputació, narrada per la Intersindical

Vos deixe ací l'article publicat pels companys i companyes de la secció de la Intersindical a la Diputació de València, denunciant les estratègies i pràctiques privatitzadores de l'equip de govern del PP al si de la Diputació. Una estratègia descarada que malauradament tan soles va comptar amb el meu vot en contra. Solament EUPV es va oposar a aquest nou pla del PP per a continuar privatitzant més serveis.

Brots negres

Entre Sant Vicent i l'u de maig els qui manen en la Diputació han decidit encomanar a la mercantil IMELSA l'atenció telefònica i telemàtica dels contribuents dels pobles de la província. Esta iniciativa compta amb l'entusiasta adhesió del cap de servei de Gestió tributària.

Ricard, amb la inestimable col·laboració de Personal, han dissenyat una maniobra de distracció per emmascarar la privatització d'un servei cridat a ser un ingrés ordinari important en la hisenda d'esta casa i, al mateix temps, un nínxol d'ocupació apetitós per a familiars, amics i coneguts, de la Costera o no. La maniobra ha consistit a aprovar en el mateix ple unes millores de llocs de treball en distintes oficines de recaptació de la província i, mentrimentres, que passara desapercebut allò que veritablement els interessava, el cavall de Troia, l’encomanda a IMELSA titulada "Ampliació de l'encomanda en matèria cadastral o altres activitats complementàries". És a dir, atenció telefònica i telemàtica dels contribuents des del 25 25. No estem parlant d'informació, sinó d’emetre rebuts, cartes de pagament, domiciliacions i accés a informació protegida. Parlant clar: la faena de les oficials i auxiliars de recaptació de la plaça de Sant Vicent Ferrer i de les oficines de recaptació es divideix en atenció personalitzada, que seguiran fent-la allí, i atenció telefònica i telemàtica, que en un primer pas la mercantil IMELSA contractarà empresa o persones amb carnet que desenvoluparan la faena des del 25 25. En el ple d’abril, l’atrevit diputat Haro explicà “Complementa i millora Gestió Tributaria amb una ferramenta tecnològica sense cost” i, a continuació, el president va sentar càtedra: “Si Gestió Tributaria se desborda, IMELSA ens tirarà una maneta”. I així el ple aprovà amb l’única oposició de la diputada d’EU, l’encomana de gestió a IMELSA sense consignació pressupostària. Posaran un servei de 8 del matí a 8 de la nit, de dilluns a dissabte d’informació i atenció i el contractaran sense cost. Diuen. No ho contractaran per menys de 5 milions.

Viure per a vore. Qui sap si en un futur no tan llunyà i amb la lògica del mercat vindrà allò de “ Bienvenido al Servicio de Recaudación de la Diputación de Valencia, para asegurar la calidad del servicio es posible que su llamada sea grabada... Si desea que le atendamos en valenciano, pulse 1. En castellano, pulse 2, En inglés, pulse 3... En estos momentos todas las líneas están ocupadas, en unos instantes su llamada será atendida... (Sona Paquito el chocolatero)... Diga si llama por basura, agua potable, ibi... si es por basura pulse 1... "Buenos días le atiende Pablo Darío, en que puedo servirle..." Des de Colòmbia estant.

Xe, president, açò no és tan difícil; ara, per eixir del pas, tira mà de la borsa d'auxiliars de recaptació i posem-nos a parlar els diputats responsables, els caps de serveis de Gestió tributària i Personal, els sindicats i vejam quines són les urgències i si vostè vol mirem de crear un organisme autònom (SUMMA) a la Diputació de València. Som gent raonable pel que fa a ajudar a solucionar la bona idea d'assumir la recaptació dels ajuntaments. President, vostè pot triar entre gestionar Gestió Tributària des de la responsabilitat de tots o agafar el camí de la privatització, model Àrea de Carreteres, un pur desastre on, des de la redacció dels projectes mal fets aposta(?), passant per les bases tramposes d'adjudicació, fins a terminis d’execució impossibles, i sempre amb complementaris i modificats, donant la raó a aquells que culpen els polítics d’incompetents i corruptes per dilapidar els diners dels contribuents. President, vostè dirà.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Get the latest updates from us for free